14.2

Lauantai 13.2.2010 klo 17.06 - Heljä Järvinen

Synkkiä suomalaisia härkäviikkoja on nyt elähdytetty oikealla juhlaryhmällä. Ensin oli Runeberginpäivä ja nyt sunnuntaina samalla kertaa laskiaissunnuntai, että ystävänpäivä. Laskiaisesta alkaa (niille jotka viettävät) pääsiäiseen asti kestävä paastonaika.

Ystävänpäivästä on tullut sellainen markkinapäivä. Ei silti, onhan se ilahduttavaa, kun ystävät monin eri tavoin muistavat. Kaiken kiireen ja hälyn keskellä ystävät saattavat jäädä taka-alalle ja silloin ystävänpäivä on ”pelastus”, koska silloin voi muistaa ”koko vuoden edestä”.

On hyvin monenlaisia ystävyyssuhteita. Toiset kaipaavat ja tarvitsevat enemmän ystävyyttä ja käyttävät paljon aikaa yhdessäoloon ja yhteisiin harrastuksiin. Toisille taas riittää se, että silloin tällöin istutaan toistensa seurassa ja kysellään kuulumisia. Joskus ystävyys saattaa olla tauolla jopa vuosia ja jatkuu siitä mihin taannoin on jääty.

Kuten ihmissuhteissa muutenkin, myös ystävyyssuhteissa saattaa tulla eteen karikoita ja niistä luoviminen voi toisinaan viedä paljon aikaa. Mutta niiden karikoiden ennalta ehkäisyyn kannattaa käyttää aikaa. Ystävyyssuhde on parhaimmillaan ja aidoimmillaan molemminpuolisena ja vastavuoroisena. Säilyäkseen läpi vuosien, ystävyys tarvitsee kuitenkin huolenpitoa ja yhteyden säilyttämistä. Joskus suhteet katkeavat ja kuten yleensä, siihenkin tarvitaan kaksi osapuolta.

Tänä vuonna on mainio mahdollisuus viettää riemukasta ystävänpäivää, koska laskiaissunnuntai on samaisena päivänä. Otetaan ystävät mukaan pulkkamäkeen tai muuhun raikkaaseen talviseen ulkoiluun. Nautitaan upeasta talvikelistä, niin kauan kuin sitä riittää.

hyv_ystvnpiv.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ystävänpäivä, Laskiaissunnuntai, Runeberginpäivä, paastonaika, molemminpuolinen, vastavuoroinen

Iloista Ystävänpäivää!

Lauantai 14.2.2009 klo 8.33 - Heljä Järvinen

Tänään taas ystävät saavat lukuisia tervehdyksiä, niin minäkin. Olen siis monen henkilön ystävä. Tuntuu hyvälle, kun ystävät muistavat! Aina ei ole niin, että ystävät muistaisivat hyvällä ja siksipä olisikin tärkeää, että vuoden jokaisena päivänä pyrkisimme olemaan aitoja, hyviä ystäviä ystävillemme. Nykyinen nettimaailma antaa meille mahdollisuuden lähettää kortteja ja tervehdyksiä sähköisessä muodossa kaikkina mahdollisina päivinä ja sama henkilö saattaa saada useampiakin kortteja samalta henkilöltä samana ystävänpäivänä. Vaikka ystävänpäivänvieton historia suomessa on vielä kovin nuori ja tietokone antaa mahdollisuuden monenlaisten asioiden tekoon, niin ystävänpäivätervehdyksen löytyminen postilaatikosta on häkellyttävän iloinen asia.

Monta kertaa pohdin niitä samoja asioita kuin me kaikki aina, että sitten kun on paremmin aikaa niin sitten teen sitä ja laitan tätä...Minun pitää kyllä todeta, että niin hämäläinen taidan kuitenkin olla luonteeltani, että ystävänpäivänkortteja postin kautta toimittaminen voi kyllä jokusen vuoden vielä minulta viedä.. Siksipä olen iloinen, että voin käyttää tätä kapistusta sillä aikaa, kun minulle tulee sitä aikaa enemmän =)) Yhtälailla netissä voi laittaa hyvin henkilökohtaisen ja sydämellisen tervehdyksen, vaikka vuoden jokaisena päivänä!

Lämpimät terveiset kaikille ystävilleni Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa, Hämeessä, Uudellamaalla, Helsingissä, Itä-Suomessa, Kainuussa ja Lapissa!

 

psn

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ystävänpäivä,