Ohi On 360!

Share |

Keskiviikko 30.9.2009 klo 9.00 - Heljä Järvinen


 

tikka-esittely.jpg

Tasan vuosi sitten ammuimme lähtölaukauksen Naisten Valmiusliiton Keski-Suomen alueneuvottelukunnan järjestämään TIKKA 2009 -harjoituksen suunnitteluun. Aika tuntui eteenpäin ajateltuna pitkältä, mutta nyt tuntuu siltä kuten aina, että aika onkin ollut kovin lyhyt. Harjoituksen johtoryhmä suunnitteli ja valmisteli tätä harjoitusta suurella huolella kurssinjohtajien ja kouluttajien kanssa erilaisia vaihtoehtoja pohtien yhdessä Ilmasotakoulun ja Keski-Suomen maanpuolustuspiirin kanssa. Yhteistyö onkin ollut kaikin puolin antoisaa ja hedelmällistä, todellista rakentavaa vuorovaikutusta. Onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi pyrimme kaikissa toimissamme huomioimaan kurssilaisten tarpeet.

tikka_2009_maastotaidot-kurssi_kuva_pekka_tuunanen_mpk.jpg

Harjoituksemme sujuikin samassa hyvässä hengessä kuin valmistelu ja saavutimme sille asettamamme tavoitteet. Harjoitusviikonloppuna tunnit ja päivät riensivät uutta oppien ja vanhaa kerraten positiivisessa ja hyvässä hengessä. Huomasin, että kaikilla oli vastaanottavainen iloinen vire. Päivät olivat kiireisiä ja pitkiä, mutta ne osoittivat sen, että me naiset kykenemme joustamaan ja tekemään nopeasti ratkaisuja tilanteen niin vaatiessa. Näitä valmiuksia - joustamista, ongelmaratkaisukykyä ja luovuutta iloista mieltäkään unohtamatta - tarvitsemme arkielämän tuomissa moninaisissa haasteissa. Lisäksi jokainen meistä tarvitsee ajantasaista tietoa arjen turvallisuustaidoista sekä toiminnasta häiriötilanteissa tai poikkeusoloissa.

tikka-liiton_edustajia.jpg

Minulla on hyvä tunne siitä, että maskottimme tikka-lintu lensi, tosin muutaman silmukan tehtyään, napakymppiin! Normaalissakin arjessa niitä silmukoita tulee tehtyä mutta tärkeintä on se, että meillä on kyky ja taito saada lento myös oikaistua. Saavutimme siis tärkeimmän - onnistuneen, hyvän harjoituksen. Tästä saan kiittää kaikkia TIKKA 2009 -harjoitukseen osallistujia, sillä ilman työhönsä sitoutuneita kurssinjohtajia, kouluttajia ja harjoituksen johtoa, emme olisi tavoitettamme saavuttaneet.

 

tikka_2009-1.jpgIlmasotakoululta saimme käyttöömme hienot valtaosin hiljattain saneeratut majoitus – ja koulutustilat sekä kaiken muunkin pyytämämme henkilö- ja materiaalituen. Minulle tuli tunne, että meistä haluttiin pitää huolta! Piditte meitä, kuin kukkaa kämmenellä!

 

 

Harjoituksen johtajana saan iloita siitä, että olen saanut jakaa tämän kaiken teidän kanssanne!

 

tikka-avajaismarssiin_valmistautuminen.jpg

TIKKA 2009- harjoituksen päätöstilaisuuteen valmistautuminen

kone.jpg

Draken

tikka_2009_-_perjantain_lehti.pdf

tikka_2009_-_lauantain_lehti.pdf

tikka_2009_-_sunnuntain_lehti.pdf

Avainsanat: TIKKA 2009 -harjoitus, Keski-Suomen alueneuvottelukunta, Ilmasotakoulu, Keski-suomen Maanpuolustuspiiri


Kommentit

21.10.2009 22.45  Pirjo Kunnari

Kiitos Heljä hyvästä Tikka - 2009 harjoituksen johtamisesta.Oli ilo toimia rinnallasi varajohtajana.

22.10.2009 19.21  Heljä Järvinen

Kiitos Sinulle Pirjo tuestasi!

Me pohojalaaseukot olemme jo monien vuosien aikana hioutuneet näihin yhteisiin suuriin projekteihin ja se kantaa hyvää hedelmää. Pystymme rakentavasti, hyvässä hengessä suunnittelemaan ja toimimaan sovitulla tavalla. Olet myös senkin vuoksi ollut tärkeä henkilö useimmissa yhteisissä projekteissa, että muistutat aina sovituista asioista ja olet niistä tarkkana, mikä on erittäin tärkeä taito. Sillä jos suurissa tapahtumissa ryhdytään "sooloilemaan", niin tiedämme kyllä molemmat mihin se lopuksi johtaa. Ei pelkästään harhaan, vaan yleensä hermojen kiristymiseen ja sen jälkeen saamme luoda uusia suhteita uusien ihmisten kanssa. ;)

Meillä, Sinulla, Anitalla (huoltopäällikkö), Pirjolla (toimistopäällikkö) ja minulla oli hyvä yhteishenki suunnitella ja valmistella tätä harjoitusta yhteistyökumppaneittemme kanssa. Siinä oli juuri sellaista mukavaa rentoutta, joka auttoi raskaimmankin vaiheen yli kaikkien asiaan sitoutuneiden henkilöiden kanssa yhdessä. Aina on asioita joita mielellään tekisi toisin, mutta mitään "patologista" suunnitteluvirhettä meille ei tullut. Kuten aikaisemminkin olen sanonut, niin meidän kaikkien laaja kokemus monenlaisista tehtävistä ja asioista sekä jo elämästä, auttoi meitä selviämään loistavasti TIKKA 2009- harjoituksesta.

Ryhdytään valmistelemaan uutta projektia! Eihän tällaista ammattitaitoa ja tarmokkuutta hukkaan kannata laittaa. :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini