Wagner

Share |

Sunnuntai 20.9.2009 klo 11.13 - Heljä Järvinen


Nyt ei todellakaan ole kysymys ajoittain jopa naurettavasta sarjakuvahahmosta. Blogini keskeinen henkilö on mestarisäveltäjä Richard Wagner. Olen aina rakastanut intohimoisesti ja palavasti hänen musiikkiaan jossa solistit, kuoro ja orkesteri eivät pääse helpolla. Wagnerin musiikki vaatii kuulijaltaankin herkkää korvaa, sekä hengen ja ruumiin kuntoa.

Tampereen Oopperassa esitetään ensi keväänä Wagnerin Lohengrin ja minulla on ilo saada olla tässä produktiossa mukana kuorolaisena. Solistit, kuoro ja orkesteri kasvavat harjoitusten myötä tähän oopperaan sisälle ja on ammattitaitoa saada tämä intohimo ja palo välittymään kuulijalle ja katsojalle.

Ensikertalaiselle Wagnerin oopperat ovat varmasti huikea kokemus. Olen saanut nuorisojoukon kiinnostumaan tästä oopperasta ja rohkaisen heitä kaikin tavoin säilyttämään tämän orastavan kiinnostuksensa. Taiteentekijänä olen aina ajatellut niin, että on voitto jos yksikin kuulija ja katsoja saa elämyksen. Koko maailmaa ei taiteenteossa voi kerralla valloittaa, jos koskaan.

Tämä on toinen Wagnerin ooppera jossa olen mukana. Ensimmäinen, Lentävä Hollantilainen esitettiin lyhennettynä versiona jossa roolihahmoni oli Mary, Sentan imettäjä. Tällä hetkellä jatkan keskeytyneitä klassisen laulun opintojani oopperaan valmistautumisen ohella.

Lohengrinin kolmannen näytöksen alkusoiton siivin lennän TIKKA 2009-harjoitukseen Tikkakoskelle missä viikon kuluttua Naisten Valmiusliiton valtakunnallinen harjoitus on jo loppusuoralla. Valmisteluissa on kaikki mahdollinen tehty ja voimme saada hyvän harjoituskokonaisuuden.

Avainsanat: Richard Wagner, Lohengrin, Tampereen Ooppera, Tampereen Oopperan kuoro


Kommentit

21.10.2009 22.41  Pirjo Kunnari

Ehtoota!
Jos nyt oikein muistan niin olen nähnyt ja kuullut Lohengrin oopperan Helsingissä.Kulttuurilautakunnan puheenjohtajana ollessani järjestin bussimatkan kyseiseen oopperaan.Esitys oli pitkä 3,5 tuntia.Tykkäsin.Intoa ja jaksamista kuorolaisille.

22.10.2009 19.25  Heljä Järvinen

Hei Pirjo!

Kyllä, haastetta piisaa Wagnerin Lohengrinissakin! Enemmän pitäisi kuntien ja kaupunkien sivistys- ja kulttuuritoimien järjestää matkoja maakuntaoopperoiden järjestämiin produktioihin. Se on sivistämistä parhaimmillaan! Kiitos toivotuksistasi! Alkuvuodesta alkaa isompi rumba harjoituksissa ja kevätkausi menee mukavasti laulaen ja näytellen ja toivottavasti hiihtäen!

Järjestetäänkö kilpailu kumpi hiihtää ensitalvena ensimmäisen kerran ja viimeisen kerran sekä kuinka paljon matkaa on taitettu ja montako kertaa on pyllähdetty kumoon? Loukkaantumisia ei sallita! :)

Menempä tästä rasvaamaan suksia! :)

10.12.2009 22.15  Heljä Järvinen

Hei Pirjo Kunnari!

Heitin Sinulle haasteen talven hiihdoista! Korkkasin hiihtokauden Vuokatissa 5. joulukuuta. Miten Sinä? Oleko laittanut paremmaksi? Toivottavasti nyt alkaa talvi ja pääsemme molemmat laduille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini