Syystuulia

Sunnuntai 5.10.2008 klo 19.20 - Heljä Järvinen

Syksyn syvetessä on ollut aika taas paneutua järjestötöihin. Nyt suunnitellaan jo tarmokkaasti ensi syyskuussa Tikkakoskella pidettävää Naisten Valmiusliiton naisille suunnattua TIKKA – 09 suurharjoitusta. Harjoituksessa on johtavana aiheena arjen turvallisuus ja yhteiskunnan häiriötilanteisiin varautuminen. Harjoituksessa tulee olemaan koulutusta noin 250:lle näistä asioista kiinnostuneelle naiselle.

Kuluvana syksynä on myös toimintaa. Jo tulevana viikonloppuna pidetään Lievestuoreella ennakoivan ajon kurssi ja Luonetjärven varuskunnassa henkisen tuen perusteet – koulutus. Kaikissa näissä suuremmissa ja pienemmissä harjoituksissa tärkeänä yhteistyökumppanina on Maanpuolustuskoulutusyhdistys, joka nimestään huolimatta järjestää paljon muutakin kuin sotilaallista toimintaa.

Marraskuussa on Jyväskylän Agora Centerissä Naisten Valmiusliiton valtakunnallinen turvallisuusseminaari. Naisten Valmiusliiton Keski-Suomen alueneuvottelukunnan puheenjohtajana olen saanut olla mukana tätäkin suunnittelemassa ja alkusyksy onkin kulunut kuin huomaamatta. 

Naisten Valmiusliitolla on Suomessa 12 alueneuvottelukuntaa ja olen saanut olla näitä edustamassa liiton työvaliokunnassa. Työvaliokunnassa, joka esittelee liiton hallitukselle mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseksi nykyajan vaatimuksia vastaten ja tulevaisuuttakin varten. Naisten Valmiusliiton järjestötyöryhmän jäsenenä olen mukana kehittämässä liiton eri jäsenjärjestöjen entistä parempaa yhteistyötä.

Kaiken tämän ohella olen onneksi jaksanut puurtaa kuntoiluprojektieni parissa. Vuosi on jo tullut täyteen ja tulokset alkavat pikku hiljaa näkyä. Ja tuntua (puolison huom.). Kyseessä ei ole siis 35:n villitys vaan lopunikäiseksi tarkoitettu projekti. =)

Lisätietoja koulutuksista ja tapahtumista:

Naisten Valmiusliitto ry

Maanpuolustuskoulutusyhdistys

2 kommenttia . Avainsanat: Turvallisuuskoulutus, Naisten Valmiusliitto, Maanpuolustuskoulutusyhdistys