Multian kunta vaatii paikallislehdeltä anteeksipyyntöä

Lauantai 17.11.2012 klo 15.37 - Heljä Järvinen

Herjaavaa kirjoittelua netissä, nimettömänä ja rekisteröimättömänä. Ei ole uusi asia! Suur-Keuruu-lehti tekee hallaa itselleen ja koko alueelle antaessaan tällaisen mahdollisuuden nettikirjoittelijoille. Kaikkea sontaa kirjoitetaan nimettömänä, herjataan ja jopa kunnianloukkauksia saa lukea nettipalstoilta.

Olen muutaman kerran esittänyt pyynnön Jämsän Seudun toimitukseen, että sulkevat karkeaa tekstiä sisältävät nettipalstat. Jämsän Seudun verkkokirjoittelijat ovat usein syyllistyneet juuri tähän ikävään loan heittoon ja kunnianloukkauksen kriteerit täyttävään kirjoitteluun. Valittaen totean, että harvoin käyn Jämsän Seutu-lehden verkkosivuja lukemassa, sillä joka kerta lukiessani olen tullut oikeasti pahoinvoivaksi siitä halpamaisesta kielenkäytöstä mitä verkkolehti tulvii. Osa siitä kuvottavuudesta päätyy painettuun lehteenkin.

Ihmettelen suuresti miten lehden imago kestää tällaista. Mihin on jäänyt hyvä ja kunnianhimoinen journalistinen lähestymistapa? Paikallislehdistä on tullut keltainen lehdistö! Sitäkö me oikeasti toivomme? Nimeltä mainitsemattoman julkisuudenhenkilön rattijuopumus isoin otsikoin henkilön nimellä varustettuna ei ole sitä hyvää journalistista tapaa. Minusta rangaistuksen anto kuuluu edelleen Suomen oikeuslaitokselle ko. rattijuopumustapauksessa, ei lehdistölle ja kansalle.

Olisin kovin otettu, mikäli saisin sellaisen lehden käsiini, jossa ammattitaitoisesti kirjoitettaisiin asioista ja lähestyttäisiin asioita kriittisesti. En ihan tarkkaan tiedä kuuluuko journalismiin huumori, painettuna? Hyvää huumoria toki aina tarvitaan. Kuka senkin määrittelee mitä se on. Luullakseni se ei kuitenkaan kohdistu ihmiseen, ulkonäköön tai vakaumuksellisiin asioihin. 

Mielestäni media tekee kovasti hallaa itselleen sekä yhteiskunnallemme. Medialla on suuri valta ja kääntäessään kirjoittelun myönteisempään suuntaan uskon, että sillä on merkittävät vaikutukset tulevaisuuteemme, positiivisella tavalla.

 

Olisiko Jämsän Seutu-lehti edelläkävijänä tässä?

Heljä Järvinen (Mielipide, Vekkari 14.11.2012)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suur-Keuruu, Jämsän Seutu, verkkokirjoittelija