Syyslystejä

Lauantai 29.8.2009 klo 21.22 - Heljä Järvinen

Tänään oli taas se päivä vuodesta, kun lapsilla oli koulussa syyslystipäivä. Mielestäni on oikein hienoa, että koulupäivä voidaan viettää urheillen ja muuten lystikkäästi leikkien. Keli oli mitä parhain. Aamuinen sade ei häirinnyt lämmintä alkusyksyn päivää ja sää vain parani iltapäivää kohden. Oli oikein mukavaa palata urheilukentältä kotiin, sillä kuulantyöntömestaruus pysyy vuodesta toiseen perheessä. Mutta ne herkut, mitä oli tarjolla! Lapset olivat leiponeet kotipullaa ja paistaneet lettuja joita sitten saimme ostaa kartuttaaksemme heidän leirikoulukassaansa. Mielellään niistä herkuista maksoikin!

Monenlaista lystiä tässä syksyssä on, vaikka ei kauheasti sitä itse järjestäisi. Pihaa on ryhdyttävä laittamaan talvikuntoon. Metsänhoidollisia asioita voi onneksi tehdä myöhemminkin syksyllä. Marjoja on kerätty, sienisaalista odotellen. Hirvenlihan metsästys alkaa tuonnempana. Kuntoilla pitää muullakin tavoin. Sitä hommaa ei voi telakalle jättää. Ja, Joulu on tulossa. :)

Eilen illalla lähdin hiukan myöhemmin pyörälenkille. Mielelläni tarkkailen samalla luontoa ja niinpä vielä ennen hämärän tuloa reitilleni osui suurikokoisen hirven saviset sorkanjäljet...tuosta se oli tullut ja tuonne se meni...vasan kanssa liikkeellä. Niitä on siis vielä.

Urheilu-urani aikana olen saanut kärsiä kaikenlaisista kiputiloista, milloin seljässä, nilkassa tai polvessa ja tuntuu, että sitä kierrettä ei tahdo millään saada poikki. Tälläkin viikolla olin muutaman päivän tekemättä mitään, kun polvi piti saada rauhalliseksi. Se ei siis kestä juoksemista, asfaltilla...siirryin siis pyörän selkään ja olen hyvin iloinen, kun äskettäin palasin hyvin onnistuneelta 25 km pyörälenkiltä. Välillä tuntuu olevan niitä epätoivon tuntemuksia, kun mikään ei tahdo onnistua. Onneksi minun tarvitsee kilpailla vain itseni kanssa, mutta on siinäkin urakkaa! :) Lystiä piisaa, jos sillä tavalla asioita ajattelee. Toisaalta on hyvä ajatellakin lystikkäästi, sillä aika kuluu mukavammin. On helpompi olla ja hengittää.

Lystiä tulee olemaan, kun jatkan laulunopiskelua nyt syksyllä! Tosin se tietää paljon ajokilometrejä autolla. Hyvän asian eteen kannattaa aina nähdä hiukan enemmän vaivaa. Ja lupaan ajaa nopeusrajoitusten mukaisesti!

kuulamestari.jpgkisat.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Syyslysti, hirvenmetsästys, urheilu-ura, laulunopiskelu