Aika on lahja

Perjantai 1.1.2010 klo 11.01 - Heljä Järvinen

On vuosituhannen uuden vuosikymmenen ensimmäinen päivä. Meillä Suomessa olemme tätä vuoden ensimmäistä päivää saaneet jo vuosikymmeniä viettää rauhassa. Muistaisimmepa aina sen mittaamattoman arvon. Vuoden ensimmäinen päivä vietetään meillä myös joka kerta talvisissa olosuhteissa. Niin nytkin. Koko valtakunta on lumen peitossa ja pakkastakin taitaa olla joka kolkassa.

Kuten otsikko kertoo, aika on lahja. Olemme saaneet suuren lahjan. Meidän tulisi osata käyttää se mahdollisimman hyvin. Annettua lahjaa tulee kunnioittaa. Joudumme useasti punnitsemaan mihin aikaamme käytämme. Monesti ajattelemme, että olemme heittäneet arvokasta aikaa hukkaan tekemällä jotain sellaista mikä ei heti näytä tuottavan tulosta tai, kun joku asia ei mennytkään niin kuin toivoimme. Huomaamme kuitenkin myöhemmin, että kaikella on ollut tarkoituksensa. Kaikkien asioiden tarkoitusta emme silti saa koskaan selville, eikä ole tarpeenkaan. Tikittävä kello kertoo meille konkreettisesti miten nopeasti aika kuluu. Kelloon ei silti pidä suhtautua paniikinomaisella tavalla, mikäli itse ei ole sekoittanut koneistoa.

Meillä kaikilla siinä tikittävässä kellossa on kaksikymmentäneljä tuntia vuorokauden aikana. Miten sen parhaiten käyttäisimme? Jokainen meistä on oman elämänsä paras asiantuntija ja siten löytää myös ratkaisun miten annettua lahjaa tulisi käyttää. Monesti sitä lahjaa vain tulee käytettyä huolimattomasti ja vääriin tarkoitusperiin. Ihminen on erehtyväinen, mutta halutessaan myös oppii tekemistään virheistä.

Toivoisin, että osaisin minulle osoitetun lahjan käyttää vielä paremmin kuin koskaan aiemmin.

 

Hyvaa_Uutta_Vuotta.wmv

uusi_vuosi3.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aika, lahja, kello